Kaatje van Stal de Driesprong

Bruinbont.  82cm  geb. 06-04-2016

vader         Fanity van Stal Marhé 1e pr
moeder    
Bibi van Stal Hôgh Schaijk 1e pr kroon
mm            Sjoukje van Stal Hôgh Schaijk 1e pr kroon
mmm        Nikki van Stal Polderzicht 1e pr kroon pref
mv             Onyx of Sportview 1e pr2016  veulen premie ( kopnummer )
2016  mini veulen kampioen
2016  Nationale kampioenschappen ( 2e plaats )
2017  enterpremie ( kopnummer)
2018  Nationale bontenkeuring ( 2e plaats )
2018  twenterpremie ( 2e plaats )
2019  3de premie

04-05-2020: Kaatje is er niet meer....

Na ruim tien dagen te hebben overgedragen begon Kaatje gisterenmiddag met haar bevalling, aangezien het een merrie is welke voor de eerste keer moest veulenen waren we enigzins gereserveerd omdat we in het verleden vaker problemen hebben gehad met merries welke voor de eerste keer moesten bevallen.

Binnen 5 minuten kwam de pootjesblaas, en toen bleef het rustig. Inmiddels was de dierenarts ook gearriveerd, en samen hebben we nog vijf minuten afgewacht.

We vonden het tijd worden om de merrie op te voelen, in eerste instantie voelde alles normaal aan. twee beentjes en een snuitje.

Wel was ze behoorlijk nauw, en wilde we haar de rust gunnen om zich voor te bereiden op haar eerste veulen.

Maar nog kwam er niets, toen werd het tijd om in te grijpen maar het hoofdje bleef uiteindelijk iedere keer achter en opvoelen was bijna geen optie meer.

Na bijna een uur bezig te zijn geweest, een 2e dierenarts met spoed ingeschakeld welke uiteindelijk samen ook een uur aan het "vechten" zijn geweest om de verlossing te realiseren.
De conclusie van beide dierenarts was dat het veulen er in geen mogenlijkheid af kon, de enigste optie was om Kaatje verdere pijn te besparen om haar te laten inslapen waar we uiteindelijk ook voor hebben gekozen. Wat een horror bevalling is dit geweest, Kaatje heeft rust en wij gaan dit langzaam proberen een plekje te geven.....