Made in Holland v.d. Parkant, premiehengst. 86 cm. Goedgekeurd als stamboek hengst met basis licentie (positief dek advies).

Made in Holland v.d. Parkant, premiehengst. 86 cm. Goedgekeurd als stamboek hengst met basis licentie (positief dek advies).

                                                                              V. Almnäs Ivory
                                                                                   43 pnt. Champion BIS, 82 cm.

                                  V. Skogskantens Bernard
                                       1e premie, 89 cm.

                                                                              M. Beauty of Duke Stable
                                                                                    1e premie, 85 cm.

Made in Holland v.d. Parkant
 premiehengst, 86 cm

                                                                              V. Ulster v. Stal de Noorderkempen
                                                                                   1e premie, def. ggk, 86 cm.

                                  M. Esprit v.d. Parkant
                                        1e premie Kroon, 86 cm.

                                                                             M. Willeke v.d. Parkant
                                                                                   1e premie Kroon Preferent, 85 cm.

Made in Holland is tijdens hengstenkeuring 2021 aangeboden voor de hengstenjury, maar wist hun helaas niet te overtuigen. Inmiddels hebben wij de goedkeuring ontvangen om hem in te zetten als stamboekhengst met basislicentie, waarbij hij zich middels zijn nakomelingen weer kan opwaarderen tot premie stamboekhengst met selectie licentie. 
 
Made in Holland is geboren uit de 1ste jaargang van Skogskantens Bernard, een in Zweden gefokte hengst welke op driejarige leeftijd in Nederland werd goedgekeurd met een 1e premie. Bernard zijn vader is de Zweedse kampioenshengst Almnäs Ivory (v. Allright v. Spuitjesdom x Almnäs Beauty). De moeder van Bernhard is de op jonge leeftijd geëxporteerde Beauty of Duke Stable, zij is een dochter van de alombekende The One and Only of Duke Stable uit Hairos v. Stal Fortuna dochter Silhouette of Duke Stable. 
Made in Holland zijn moeder is de Nationale bekendheid Esprit v.d. Parkant, welke op 4 jarige leeftijd onverslaanbaar was op de regionale premiekeuring van de Bommelerwaard, hier wist ze namelijk het algemeen dagkampioenschap op te eisen, in de herfst deed ze hier nog een schepje bovenop en behaalde het Nationaal minikampioenschap. Deze dochter van kampioenshengst Ulster v. Stal de Noorderkempen (v. Leandro v. Stal Brammelo) komt uit de kroon en preferente 1ste premie merrie Willeke v.d. Parkant, zij is weer een dochter van Kameleon v. Bangaerde (v. Parlington Angus) uit de kroon preferente Parlington Miranda, wat haar een volle zus maakt van Parlington Heather, de meervoudig hengstenmoeder van Stal Riverdance, waaronder andere Burgemeester, Sky en Guess What of Riverdance uit komen en de kroon preferente dochters Orlanda en Ylia of Riverdance.

Made in Holland is een hengst met statuur, heeft goede verhoudingen, beenwerk ruim voldoende van zwaarte met zeer goede voeten. Hij is zeer correct in zijn bewegingen en is een fraaie verschijning met zijn mushroom kleur met spierwitte manen en staart. 

Made in Holland heeft een ijzersterke afstamming, ouderdieren welke allemaal mini gefokt zijn en welke behoorlijk van invloed zijn geweest op (Inter) Nationaal niveau. Enkele bekende namen zijn:
Almnäs Ivory, kampioen in Zweden. The One and Only of Duke Stable, toonaangevend voor Nederlandse mini fokkerij. Ulster v. Stal de Noorderkempen en zijn vader Leandro v. Stal Brammelo, beide minikampioen op de Nationale hengstenkeuring en beide vader van meerdere goedgekeurde zonen. Tot slot zien we Parlington Angus en Parlington Miranda op het BVI van Made in Holland. 


Mede door zijn afstamming en eigen kwaliteiten zijn wij ervan overtuigd dat Made in Holland een toevoeging is voor de hedendaagse fokkerij. Een mooie bijkomstigheid is zijn fraaie mushroom kleur.


Made in Holland v.d. Parkant, Hengstenkeuring NSPS 2021

Made in Holland v.d. Parkant, Hengstenkeuring NSPS 2021

Esprit v.d. Parkant, 1e premie kroon, Nationaal mini kampioen.

Esprit v.d. Parkant, 1e premie kroon, Nationaal mini kampioen.