06-12-2015:

 

Inmiddels zijn de pups alweer 4 weken oud, en doen het super goed !!  

De pups beginnen nu hun eigen karaktertjes te ontwikkelen en beginnen ook spelgedrag te vertonen.

Altijd weer mooi, het worden nu echte hondjes.

Intussen zijn ook hun nageltjes geknipt en worden ze dit weekend voor de 2e keer ontwormd.

Het socialisatie proces is ook begonnen en tot slot onze Bibi is weer een topmoedertje !!

Wordt vervolgd….

22-11-2015:

Inmiddels zijn de pups alweer 14 dagen oud.

Wat gaat het weer allemaal snel !!

Alles is de afgelopen twee weken super verlopen, de pups drinken goed en Bibi is weer een voortreffelijke moeder.

De pups groeien dan ook als kool, en wegen dan ook al meer dan 1 kg.

Intussen zijn alle puppykopers geweest voor het eerste bezoek, een kennismaking met Bibi en de pups en uiteraard met ons.

Iedereen was zeer enthousiast en dolblij dat ze over enkele weken een nieuwe huisgenoot mogen toevoegen aan het gezin.

De stambomen namen zijn ook bekend: Het reutje heet Jason, en de teefjes heten: Jane, Jaimy en Jip.

De pups zijn vandaag ook voor de 1ste maal ontwormd.

Wordt vervolgd……

08-11-2015:

Vrijdagmiddag begon Bibi zeer onrustig te worden en de temperatuur zakte, een teken dat de geboorte van de pups niet meer lang op zich liet wachten. Avonds om 20:45 uur werd de 1ste pup geboren, en om 04:00 uur melde de zesde pup zich.Op zich een zeer vlotte bevalling, alleen duurde het tussen pup nr. 4 en 5 ruim 1 ½ uur welke uiteindelijk ook dood werd geboren. Deze pup was waarschijnlijk al enkele dagen dood geweest, vandaar ook het afwijkende geboorte gewicht. Tot slot liet nr. 6 nog ruim 4 uur op zich wachten. De eerste dagen zijn altijd risico dagen, kunnen alle pups drinken, hun behoefte doen en werken al hun organen…
Na enkele uren was er 1 pup welke een opgezwollen maag kreeg, en slechter begon te drinken en uiteindelijk stopte met drinken. Na een paar sondevoedingen heeft het helaas niet mogen baten.
De overige 4 pups maken het uitstekend, en Bibi is weer op en top moeder !!

Onderstaand een overzicht van de pups, met geboorte tijden, het geslacht en gewicht van iedere pup:

 

Nr. 1      20:45 uur  teefje  392 gram
Nr. 2      21:15 uur  reutje  422 gram
Nr. 3      21:45 uur  teefje  418 gram
Nr. 4      22:20 uur  teefje  410 gram  +
Nr. 5      23:50 uur  reutje  200 gram +
Nr. 6      04:00 uur  teefje  400 gram 

 

Eerst nu een paar dagen afwachten, en dan kunnen we de

toekomstige kopers blij gaan maken welke in aanmerking komen voor een pup. Ook zullen we helaas weer een aantal gezinnen moeten gaan teleurstellen, aangezien de wachtlijst groter is dan het aantal geborenen.

 

08-10-2015:

Vandaag met Bibi naar de dierenarts geweest voor een scan, en we kunnen mededelen dat we over enkele weken pups verwachten.

We hebben een paar pups gezien op de scan, maar een exact aantal is moeilijk te bepalen. Inmiddels zijn we ook begonnen met de voorbereidingen zoals het gereed maken van de werpkist en een aangepast voerschema voor ons aanstaande moedertje. Bibi gaan we volgende week verhuizen naar de kraamkamer.

Spannend !!

Wordt vervolgd.......

10-09-2015:

Onze Bibi is gedekt, dus misschien verwachten we over 9 weken Tollerpups !! Spannend !! 
Eventjes afwachten of de dekking is gelukt !!

Bent u serieus geïnteresseerd in een toller pup, neem dan contact met ons op.      

08-03-2015:

Hierbij alweer de laatste update van de pups. Inmiddels zijn ze ruim 6 weken oud, wat gaat het toch allemaal vlug. Afgelopen vrijdag is de dierenarts geweest om de pups klinisch te onderzoeken en om hun 1ste enting te geven. Het moment is dan ook weer bijna aangebroken dat de pups het nest gaan verlaten, en we de nieuwe baasjes blij gaan maken met hun nieuwe gezinslid. Wat zullen we ze gaan missen, evenals Gina welke elke dag met ze aan het spelen was. Gisteren zijn de pups met het mooie weer buiten aan het spelen geweest, sommige brutale pups gingen ook al op verkenning uit.

Voor de nieuwe eigenaren:

Wij wensen jullie alvast veel plezier, geluk en gezondheid toe met jullie nieuwe huisgenoot !!

26-02-2015:

Leuk filmpje van de pups, ruim 4 weken oud.

Met dank aan Jan en Petra.

24-02-2015:

Hierbij weer een update van de pups, inmiddels ruim 4 weken oud en al het nodige meegemaakt de afgelopen weken. Vorige week vrijdag hebben ze samen met Gina deelgenomen aan een fotoreportage. Bianca Hoefnagel woont bij ons in de buurt, en is de fijne kneepjes van professionele fotografie aan het leren en vond het een uitdaging om “dieren” te fotograferen. Inmiddels hebben we de foto’s ontvangen, en we zijn zeer enthousiast over het resultaat. Zie de foto’s !!

Bianca super bedankt voor de gezellige middag samen met je zus, en complimenten voor de wijze waarop jij de foto’s hebt gemaakt. Zeker een aanraden voor wie mooie foto’s van zijn huisdieren wil !! Afgelopen weekend zijn ook de eerste gezinnen geweest voor het 2e bezoek, en stonden perplex hoe de pups alweer verandert waren, in echte hondjes.

Wat drie weekjes niet kan doen met een pup, ook Gina is dolgelukkig wat zij mag inmiddels ook zo nu en dan even spelen met de pups.Het socialisatie proces is hiermee ook weer begonnen, altijd mooi om de jonkies weer het nodige bij te brengen en tevens een uitdaging om ze zoveel mogelijk te leren voordat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.De nageltjes zijn gisteren voor de 2x geknipt, en ook zijn ze voor de 2x ontwormd.

Aankomende donderdag komt de Raad van Beheer, het nest beoordelen, de pups voorzien van een chip en een slijmmonster afnemen voor het vaststellen van een DNA – patroon. Ook komen deze week bijna alle kopers voor een 2e bezoek, beloofd dus weer een druk weekje voor ze te worden. Tot slot komt volgende week de dierenarts, om alle pups klinisch te onderzoeken en hun 1ste enting te geven.

Balou maakt het ook uitstekend, ze heeft vier weken uitstekend haar best gedaan, Balou mag nu langzaam afbouwen met de voedingen, en ondertussen gaan we de pups opbouwen om zelfstandig te gaan eten en drinken. En Balou mag nu langzaam weer gaan genieten van haar vrije tijd en rustig herstellen van deze drukke periode.Balou je bent een topmoedertje !! Wordt vervolgd….

10-02-2015:

Inmiddels zijn de pups alweer ruim 14 dagen oud, en werd het weer eens tijd voor een update.
Alles is de afgelopen twee weken super verlopen, de pups dronken goed en Balou was een voortreffelijke moeder.

De pups groeien dan ook als kool, en de meeste wegen dan ook al meer dan 1 kg.

Intussen zijn alle puppykopers geweest voor het eerste bezoek, een kennismaking met Balou en pups en uiteraard met ons.

Iedereen was zeer enthousiast en dolblij dat ze over enkele weken een nieuwe huisgenoot mogen toevoegen aan het gezin.

 

De pups zijn inmiddels ook voor de 1ste maal ontwormd, en hun nageltjes zijn geknipt zodat ze tijdens het “trappelen” hun moeder niet beschadigen.

Rond de 15 dagen gaan meestal de oogjes van de pups open, dat was dit weekend ook het geval.

Ook beginnen ze langzaam te leren lopen, en begint het gehoor te functioneren. Een mooi moment om de pups naar de woonkeuken te halen.

Gina welke inmiddels ruim 14 maanden oud is vindt het ook allemaal erg spannend, veel bezoek maar achteraf blijken ze niet voor haar te komen.

En dan elke keer van die geluidjes horen waar Balou verblijft, en als ze dan stiekem wil gaan kijken wordt Balou boos… Maar dat komt helemaal goed.

Vandaag wordt haar geduld beloond, en zal Gina kennis gaan maken met de pups welke naar de keuken gaan komen.

 

 

Inmiddels is er ook geboortebericht verstuurd naar de Raad van Beheer, zodat de eerste voorbereidingen voor het maken van de stambomen in gang gezet kunnen worden.

De officiële stamboom namen zijn bij deze dan ook bekend: het reutje gaat Jelle heten, en de teefjes hebben de namen: Janne, Jami, Julia, Jill en Jinthe gekregen.

Wordt vervolgd……

24-01-2015:

Afgelopen donderdag avond/nacht is Balou bevallen, na een onrustige dag werd donderdagavond om 21:15 uur de eerste pup geboren.

Het was een zeer vlotte bevalling, waarbij om 2:30 uur de zesde pup werd geboren.

Balou gedraagt zich als een echt moedertje, en had haar pups binnen enkele uren helemaal droog en schoongemaakt.

Ook hadden ze allemaal voor de eerste keer gedronken, en lagen nadien tevreden te slapen.

Onderstaand een overzicht van de pups, met geboorte tijden, geslacht en gewicht van elke pup:

Nr. 1  21.15 uur teefje 365 gram

Nr. 2  22.00 uur teefje 375 gram

Nr. 3  22.45 uur reutje 360 gram

Nr. 4  23.30 uur teefje 340 gram

Nr. 5  01.10 uur teefje 335 gram

Nr. 6  02.30 uur teefje  345 gram

Nu is het even een paar daagjes afwachten en dan kunnen we de toekomstige kopers weer blij gaan maken dat ze in aanmerking komen voor een pup.

Helaas zullen we ook weer een aantal gezinnen moeten gaan teleurstellen, doordat de wachtlijst groot is.

22-12-2014:

Vandaag met Balou naar de dierenarts geweest voor een scan, en we kunnen mededelen dat we over enkele weken pups verwachten.

We hebben enkele pups gezien op de scan, maar een exact aantal is moeilijk te bepalen. Inmiddels zijn we ook begonnen met de voorbereidingen zoals het gereed maken van de werpkist en een aangepast voerschema voor ons aanstaande moedertje. Balou gaan we volgende week verhuizen naar de kraamkamer.

Spannend !!

28-11-2014:

Onze Balou is vorige week gedekt, waarschijnlijk verwachten we over 8 weken pups !!
Spannend !! Eventjes afwachten of de dekking 
is gelukt !!

12-03-2014:

Hierbij alweer de laatste update van de pups.

Inmiddels zijn ze ruim 6 weken oud en afgelopen vrijdag beoordeelt door de Raad van Beheer, welke ze aanvullend heeft voorzien van een microchip. De chipper heeft het nest beoordeelt als volgt: Mooie pups met goede conditie en vrij karakter, ondanks de slechte start is daar niets meer van terug te herleiden.

Zojuist is onze dierenarts geweest om de pups klinisch te onderzoeken en heeft hun 1ste inenting gegeven, complimenten het ziet er weer super goed uit.

Het moment is dan ook weer bijna aangebroken dat de pups het nest gaan verlaten, en we de nieuwe baasjes gaan blij maken met hun nieuwe gezinslid.  


Wat is het toch allemaal snel verlopen, we hebben ondanks de opstart perikelen ontzettend genoten van de kleine donderstenen. We zullen ze gaan missen, inclusief Gina welke elke dag met ze aan het spelen was.

Voor de nieuwe eigenaren: Wij wensen jullie alvast het allerbeste en veel geluk en gezondheid toe met jullie nieuwe huisgenoot !!

 

21-02-2014:

Inmiddels zijn de pups alweer bijna 4 weken oud, en doen het super goed !! Moeder Bibi geeft ook weer volop melk, na een slechte start is alles weer goed gekomen.

“Ons kleintje” zoals we hem noemde is niet meer de kleinste van het stel, hij heeft een behoorlijke inhaalslag gemaakt dat ie zijn broertje voorbij is gegroeit.

De pups wegen intussen bijna een kilo, een enkeling gaat al naar de 1400 gram.

Inmiddels zijn alle puppykopers op bezoek geweest voor een kennismaking met Bibi en haar pups. Altijd weer spannend zo’n eerste gesprekje, we willen tenslotte toch dat elke pup een goed adres krijgt.

Ondertussen zijn we al begonnen met het socialiseren, altijd weer leuk om mee te beginnen.

We hebben ze allemaal al voor de eerste keer ontwormd, en de nageltjes geknipt zodat ze moeder Bibi een beetje ontzien.

Voor ons begint nu de mooie tijd, het socialisatie proces en de fase waarin de pups spelenderwijs op ontdekking uitgaan.

Ook kunnen we dan gaan observeren welke karaktereigenschappen de pups vertonen, om dit mee te nemen met de plaatsing naar de desbetreffende gezinnen.

07-02-2014:

Na bijna 2 hele drukke weken hierbij weer een update van de pups.

Twee dagen na de geboorte van de pups werd bij Bibi de moedermelk minder, waardoor de pups onvoldoende melk kregen met als gevolg bijna uitdrogingsverschijningen. Gelukkig waren we er tijdig bij en hebben we de laatste 10 dagen om de 3 uur sonde voedingen aan de pups gegeven.

Gelukkig gaat het nu met zowel Bibi als de pups de goede kant uit, Bibi produceert weer voldoende melk waardoor we bijna kunnen stoppen met de extra sonde voedingen. Alleen ons “ kleintje” zoals we hem noemen heeft nog extra aandacht nodig, deze had al een lager geboorte gewicht waardoor hij weinig bij te zetten had.

Onze nieuwe pup Gina helpt al een paar dagen bij het verzorgen van de pups, Bibi vindt dit allemaal prima en zijn samen alle dikke maatjes aan het worden.

Ook zijn de officiële namen bij de Raad van Beheer doorgegeven i.v.m. het verstrekken van de stambomen.

De namen van de reutjes: 
Haico, Hero, Hector en Hanjo.

De namen van de teefjes:  
Hanna, Holly, Hella en Hilde.

Inmiddels zijn de eerste puppykopers alweer geweest, en vonden dat de pups ondanks alles er toch super uitzagen.

Voor de puppykopers welke helaas niet in aanmerking komen voor een pup, bestaat de mogelijkheid om te wachten op een volgend nestje wellicht aankomend najaar. Graag vernemen wij of ze nog op onze wachtlijst willen blijven staan. (of voor eventueel collega fokkers)

27-01-2014:

Eindelijk naar 3 dagen van onrust en (voor)weeën was het gisterenavond dan zover, om 21.00 uur werd de eerste pup geboren. De bevalling verliep zeer vlot, 2.00 uur vannacht werd de achtste pup geboren.

Moeder en kinderen maken het uitstekend, natuurlijk zijn de eerste paar dagen altijd een risico. De 1ste indruk is goed, en Bibi is weer een super bezorgd moedertje.

 

Onderstaand een overzicht van de geboortegewichten, tijden en het geslacht van elke pup:

Nr 1 21.00 uur Teefje 336 gram

Nr 2 21.15 uur Teefje 374 gram

Nr 3 21.30 uur Reutje 282 gram

Nr 4 22.30 uur Reutje 342 gram

Nr 5 23.00 uur Teefje 322 gram

Nr 6 23.45 uur Reutje 214 gram

Nr 7  0.30 uur Teefje 294 gram

Nr 8  2.00 uur Reutje 236 gram

Nu even een paar daagjes rust en de risico dagen afwachten.

Eind deze week gaan we de toekomstige baasjes op de hoogte brengen, die in aanmerking komen voor een pup.

Helaas moeten we ook weer een aantal gezinnen teleurstellen, die niet in aanmerking komen voor een pup. ( Natuurlijk nooit leuk )

12-01-2014:

Bibi is dit weekend verhuisd naar de kraamkamer, om alvast te wennen aan haar nieuwe omgeving voor de komende weken.

Haar karakter begint intussen ook te veranderen, steeds aanhankelijker en duidelijk laten merken dat ze weer moeder gaat worden.

Zodra er meer ontwikkelingen zijn laten wij dit via e-mail en de website weten.

24-12-2013:

Gisteren met Bibi naar de dierenarts geweest voor een scan, en we kunnen mededelen dat we over enkele weken pups verwachten.

We hebben enkele pups gezien op de scan, maar een exact aantal is moeilijk te bepalen. Inmiddels zijn we ook begonnen met de voorbereidingen zoals het gereed maken van de werpkist en een aangepast voerschema voor ons aanstaande moedertje.

Bent u serieus geïnteresseerd in een toller pup, neem dan contact met ons op.

02-12-2013:

Onze Bibi is vorige week gedekt, dus misschien verwachten we over 8 weken Tollerpups !!
Spannend !! 
Eventjes afwachten of de dekking is gelukt !!

01-07-2013:

Vandaag was een drukke dag voor de pups, vanmorgen kwam om tien uur de dierenarts om alle pups klinisch te onderzoeken en hun eerste inenting te geven. Alles was goed verlopen en de pups werden klinisch in orde bevonden, vervolgens werden alle Europese paspoorten in orde gemaakt en was de dierenarts klaar na een klein ander half uur werk en gezellig een kop koffie te hebben gedronken. 

De pups konden vervolgens even tot rust komen, waarbij sommige nog wat aan het bijkomen waren van de injectie.

Totdat de inspecteur van de Raad van Beheer op de stoep stond. Deze kwam beide nesten beoordelen en indien akkoord alle pups voorzien van een microchip, maar voordat het zover was bleek het dat wij waren geselecteerd voor een onverwachtse kennel / locatie controle. Dit houdt in dat alles gecontroleerd diende te worden of wij fokte conform de reglementen van de Raad van Beheer. Alle papieren van de honden, gezondheidsverklaringen, de conditie van de honden, buitenverblijven, de nacht verblijven, de kraamkamers en tot slot de omgeving waar de pups opgroeide werden gecontroleerd.

En met volle trots mogen wij melden dat we zijn goedgekeurd voor deze steekproef !!!!

Na deze twee bezoeken was het tijd voor de 2e maaltijd met harde brokjes en water, intussen zitten de pups op drie voedingen ( brokjes en water ) per dag. Beide moedertjes geven momenteel nog om de circa 4 uur een voeding, alleen dit zijn we nu aan het afbouwen zodat ze binnen enkele dagen volledig op hard voer en water zitten zodat ze klaar zijn voor het grote avontuur met hun nieuwe baasjes.

De pups hadden na deze maaltijd enkele uren geslapen, en waren weer klaar voor hun volgend tripje. We stonden namelijk op het punt om met de auto weg te gaan, alle pups in de bench en vervolgens achter in de auto op naar een puppykoper welke bij ons in de buurt woont. Eenmaal daar aangekomen waren de pups al redelijk gewend aan het auto rijden en was er niemand ziek geworden.

Joost en Lia waar we op bezoek gingen hadden al een mooi plaatsje voor ons gereserveerd in hun tuin, waar wij onze puppyren konden neerzetten. Na het opbouwen werd de bench uit de auto gehaald en konden alle pups gaan spelen op het gras, eerst een beetje onwennig maar na enige tijd waren ze allemaal flink aan het ravotten in de tuin wat tevens hun eerste buitenlucht ervaring was.

Deze buitenervaring is super verlopen, en na een uur spelen zijn ze tevreden terug naar huis vervoerd. Waarna ze vervolgens na een heerlijke maaltijd in hun vertrouwde omgeving als een blok in slaap vielen.

Joost en Lia nog bedankt voor alle gastvrijheid !!! 

Binnenkort gaan we afscheid nemen van de pups, nooit leuk !!
Voor de nieuwe eigenaren: Wij wensen jullie alvast het allerbeste en veel geluk en gezondheid toe met jullie nieuwe huisgenoot !!

16-06-2013:

Wat moet je hier nu van zeggen ??
Wij laten het aan jullie over !!

09-06-2013:

Inmiddels zijn de pups bijna 3 weken en maken het uitstekend, ondertussen ook al voor de eerste keer ontwormt. Ze waren de volgende dag wel een beetje ziekjes, maar dat hoort erbij.

Balou en Mila doen het ook uitstekend, al profiteert Mila wel van de overijverigheid van Balou welke alle pups wil nazien zowel haar eigen pups als ook die van Mila.

Balou is dan ook nog zeer beschermend voor haar pups en Mila daar in tegen is al heel vrij en vindt het hartstikke leuk als er puppymensen op bezoek komen, en denkt dat ze voor haar komen. Gedeeltelijk natuurlijk wel, maar uiteindelijk gaat het om de pups.
Intussen zijn alle toekomstige puppykopers geweest voor het 1ste puppybezoek, waarbij iedereen enthousiast en dolblij reageerde. En gezinnen die super goed zijn voorbereid op de komst van een pup.

Ze waren niet weg te krijgen bij de werpkisten waar de pups zeer tevreden lagen te slapen of lekker lagen te drinken bij hun moeders.

Volgende week zijn de pups ruim 3 weken en komen ze naar onze woonkeuken waar het socialisatie proces kan beginnen, weer een nieuwe fase waarbij diverse leuke dingen te gebeuren staan. Foto’s en meer nieuws volgt dan……

 

28-05-2013:

Eindelijk POSITIEF nieuws, de pups maken het allemaal uitstekend en beide moederhondjes doen het ook super goed.

Inmiddels zijn de eerste pups alweer ruim een week oud en het tweede nestje 6 dagen, beide nesten groeien als vlot en kijken goed.

Tegen moedermelk kun je niet werken met een sonde of flesje, we zijn dan ook hartstikke blij dat Mila weer hersteld is.

Het moment is dan ook aangebroken dat we onze toekomstige puppykopers gaan benaderen voor een 1ste bezoekje, ook zijn de officiële namen bij de Raad van Beheer doorgegeven i.v.m. het verstrekken van de stambomen.

De pups van Mila heten als volgt: Gideon (R) , Gambler (R), Grace (T), Glamour (T), Gigi (T), Gill (T) en Gracia (T).

De pups van Balou heten als volgt: Gangster (R), Gidion (R), Gido (R), Gabby (T) en Gina (T).

De kopers mogen natuurlijk zelf een roepnaam bedenken voor hun hondje, deze namen moeten nl. binnen 10 dagen naar geboorte bekend zijn bij Raad van Beheer. 

De leuke tijden gaan nu weer aanbreken, allemaal enthousiaste kopers over de vloer welke de nodige voorlichting krijgen wat een pup inhoudt en waarmee overal rekening gehouden moet worden. En dan natuurlijk niet te vergeten het socialiseren van de pups en de dagelijkse verzorging daarvan.

 

25-05-2013:

Deze ochtend is helaas een pup van Mila overleden, gisterenavond begon de pup ander gedrag te vertonen en wilde niet meer drinken en de lichaamstemperatuur begon te dalen. Na enkele uren onder begeleiding van onze dierenarts is de pup toch helaas heengegaan. De overige pups van Mila maken het onder omstandigheden goed, dit omdat Mila al bijna 3 dagen behoorlijk ziek is en vrijwel niet wil eten wat ervoor zorgt dat er weinig tot geen melk geproduceerd wordt voor haar pups. Wij hebben vanaf het moment dat Mila ziek werd ingegrepen en de pups 4 tot 6 keer per dag een sonde voeding extra toegediend, ook hebben we hulp gehad van Balou welke de pups van Mila ook nog 3 tot 4 voedingen per dag gaf.

Inmiddels is Mila weer aan het opknappen en begint de melkproductie ook weer terug te komen, de hulp van Balou is dus niet meer nodig zodat zij alle aandacht kan geven aan haar eigen pups welke het overigens super maken. Door deze tegenslag met Mila zijn we continue aan het controleren of de pups groeien, dus wordt er regelmatig gewogen en ja we kunnen mededelen: de pups zijn weer aan het groeien !! Nu eerst een paar daagjes alles tot rust laten komen, en Mila de kans geven om aan te sterken en dan willen we onze puppykopers gaan benaderen om hun eerste puppybezoekje in te plannen.

Iedereen hartelijk bedankt voor het medeleven en alle lieve mailtjes !!

23-05-2013:

Helaas is vanmorgen de 1ste geboren pup van Balou overleden.
Gisterenavond vonden we dat de pup al niet goed reageerde, wou niet vrijwillig drinken, om hem te helpen hebben we hem nog 3 sondevoedingen bijgegeven.
We verwachten dat de oorzaak de onervarenheid van Balou is geweest, tijdens de bevalling had ze veel weën en was ze daardoor erg druk en heeft per ongeluk de pup te hard gebeten op een verkeerde plek. Je zag dat de pup steeds verder achteruit ging, heel spijtig maar dat kan gebeuren. Het is en blijft toch de natuur. Balou had zelf al afscheid genomen van de pup, dat was duidelijk te zijn want ze legde hem constant van haar vandaan. De overige 5 pups doen het goed, en Balou is ook tot rust gekomen en gedraagt zich als een topmoeder.

22-05-2013:

Pups Mila:


Zondagavond omstreeks kwart voor acht was het moment aangebroken dat Mila haar eerste pup ter wereld bracht, na een vlotte bevalling waren er om 2:00 uur in de ochtend 8 pups geboren.

De eerste indruk is veel belovend en zijn ook allemaal mooi op gewicht. De geboorte gewichten zijn tussen de 266 en 364 gram.

Mila doet het als moedertje voor de eerste keer boven verwachting, ze gaat met haar pups heel ervaren om alsof het haar dagelijks werk is.

Onderstaand een overzicht van de geboortegewichten, tijden en het geslacht van elke pup.

Nr. 1      19:45 uur     Teefje                314 gr.

Nr. 2      20:25 uur     Teefje                266 gr.

Nr. 3      23:30 uur     Teefje                328 gr.

Nr. 4      23:35 uur     Teefje                294 gr.

Nr. 5      23:45 uur      Reutje               274 gr.

Nr. 6      01:10 uur      Reutje               328 gr.

Nr. 7      01:45 uur      Reutje               364 gr.

Nr. 8      02:00 uur      Teefje               344 gr.

Pups Balou:

 


Vandaag omstreeks kwart over negen in de ochtend was dan ook het moment aangebroken dat Balou haar eerste pup ter wereld bracht, na een vlotte bevalling waren er om 13:15 uur 6 pups geboren.

Ook van dit nest is de eerste indruk veel belovend. De geboortegewichten zijn tussen de 260 en 350 gram.

Balou was in het begin een beetje onwennig, maar nadat pup nr. 3 geboren was begon zij te kalmeren en ging de rest van de bevalling voorspoedig.

Inmiddels hebben bijna alle pups goed gedronken, en rust Balou uit van de bevalling.

Onderstaand een overzicht van de geboorteberichten, tijden en het geslacht van elke pup.

Nr. 1      09:15 uur          Reutje               260 gr.

Nr. 2      10:00 uur          Teefje               322 gr.

Nr. 3      11:30 uur          Reutje               336 gr.

Nr. 4      11:45 uur          Teefje               350 gr.

Nr. 5      12:45 uur          Reutje               320 gr.

Nr. 6      13:15 uur          Reutje               340 gr.

De moeders met hun kroost maken het goed. Natuurlijk zijn de eerste 5 dagen risico dagen, maar de eerste indruk is super !!

05-05-2013:

De eerste voorbereidingen voor de geboorte van de pups zijn in volle gang, inmiddels zijn beide kraamkamers in orde gemaakt en zullen Mila en Balou daar vannacht voor het eerst overnachten.
Dit om ze alvast te laten wennen aan hun nieuwe omgeving. Vandaag overdag laten we ze alvast een paar kijken en verkennen voor de 1ste nacht.

Inmiddels beginnen ze beide ook behoorlijk te “groeien”, zodat je duidelijk kunt zien dat ze in verwachting zijn. Altijd spannend als er weer pups verwacht worden, nog 2 tot 3 weken en dan zullen ze geboren worden.

Begin volgende week gaan we beginnen met temperaturen, als de temperatuur daalt zal de bevalling niet lang meer op zich wachten !!!

We hebben al enkele gezinnen welke zich op de reserveringslijst hebben geplaatst, bent u ook geïnteresseerd in een toller pup neem dan contact met ons op.

Binnenkort meer nieuws ……

16-04-2013:

Gisterenavond is de dierenarts geweest, dit was oa. het moment van de waarheid of Mila en Balou in verwachting zijn van toller puppy’s…   En ja hoor, bij beide dames zijn enkele pups waargenomen. Exacte aantallen is moeilijk te bepalen, maar de indruk van wat we gezien hebben is goed. Ook is het wel spannend om niet te weten hoeveel pups je precies gaat verwachten. Mila is op de scan circa 2 dagen eerder uitgeteld dan Balou, maar in de praktijk kunnen beide dames gelijktijdig gaan bevallen. Nu we 100% zekerheid hebben dat ze in verwachting zijn, gaan we hun voerschema aanpassen en over enkele weken verhuizen naar de kraamkamers zodat ze kunnen gaan wennen aan hun nieuwe omgeving.

Bent u geïnteresseerd in een Nova Scotia Duck Tolling Retriever pup,  kunt u altijd even contact opnemen per mail of telefoon.

04-04-2013:

Het voorjaar is opkomst, ook bij kennel van
Marhé –ke brengt dit de nodige nieuwtjes met zich mee.

Deze lente hebben we een knappe reu gevonden voor onze teefjes Balou en Mila.

Intussen zijn beide dames gedekt door deze stoere kerel, en verwachten we als alles goed gaat eind mei toller pups.

De reden dat we beide teefjes hebben laten dekken, is dat de mogelijkheid zich nu voordeed om gebruik te maken van een reu met aparte bloedvoering, en omdat Balou conform de fokreglementen van de Raad van Beheer op korte termijn een nestje moet krijgen vanwege haar leeftijd. ( een teefje moet namelijk voor haar 5e levensjaar een nest krijgen ).   

We wachten in spanning af wat deze combinaties ons gaan brengen, twee eigen gefokte hondjes welke hun eerste nestje gaan krijgen als ze drachtig zijn. Wat we waarschijnlijk over enkele weken zeker weten. 

14-02-2013:

We hebben weer afscheid genomen van de pups, nooit leuk !!
Nieuwe eigenaren: Wij wensen jullie het allerbeste en veel geluk en gezondheid met jullie nieuwe huisgenoot !!

04-02-2013:

 

De pups zijn alweer 6 weken geweest, en gaan ons binnenkort weer verlaten.

En ze zijn nu oh zo leuk !!

Afgelopen donderdag is het nest van Bibi beoordeeld door de Raad van beheer, vervolgens heeft zij de pups allemaal voorzien van een registratie chip welke vervolgens gekoppeld wordt aan de stamboom.

Deze ochtend heeft de dierenarts de pups klinisch onderzoekt en vervolgens hebben ze hun 1ste puppy enting gehad. De pups zagen er allemaal voortreffelijk goed en gezond uit !!

De pups zijn dit weekend ook voor het eerst naar buiten geweest, leuk om te zien hoe verbaast ze zijn het 1ste moment in de buitenlucht.

Ze hebben de laatste dagen dus behoorlijk indrukwekkende dagen gehad wat het socialisatie proces ten goede komt. Ook zijn er veel mensen en kinderen op bezoek geweest, altijd leuk die kinderen met pups.

Hieronder links van filmpjes van de pups:

 

15-01-2013:


De pups zijn inmiddels al bijna 4 weken, wat gaat de tijd snel.

De pups beginnen nu hun eigen karaktertjes  te ontwikkelen en beginnen ook spelgedrag te vertonen.

Intussen zijn ook hun nageltjes geknipt en worden ze dit weekend voor de 2e keer ontwormd.

Het socialisatie proces gaat nu ook beginnen, de oogjes zijn inmiddels open en hun gehoor wordt beter.
En onze Bibi is weer een topmoedertje !!

 

06-01-2013:

Inmiddels zijn alle puppykopers op bezoek geweest voor een kennismaking met Bibi en haar pups. Altijd weer spannend zo’n eerste gesprekje, we willen tenslotte toch dat elke pup een goed adres krijgt. In dit nestje hebben we twee pups verkocht aan gezinnen welke in het verleden ook al een tollerpup bij ons hadden gekocht, hartstikke leuk om hun weer terug te zien !!  

De pups zijn intussen alweer 2 weken oud, tijd voor hun 1ste ontworming. Dat is altijd weer een feest. Ook beginnen de oogjes en oortjes al langzaam open te gaan, dan wordt het weer bijna tijd om de puppykamer te verlaten en te verhuizen richting de woonkeuken. Dat is altijd weer de leukste periode aan een nestje pups.

27-12-2012:

De pups zijn vandaag 4 dagen oud, en ze maken het uitstekend !! Met een super moedertje Bibi.
De stamboomnamen zijn bekend: Falco voor het reutje. De teefjes: Famke, Fame en Fancy.

23-12-2012:

Na een lange bevalling kunnen we eindelijk melden dat Bibi en Renzo weer ouders zijn geworden van 4 mooie pups.

Gisterenochtend rond 08:00 uur begon de temperatuur te dalen, Bibi wilden absoluut niet meer dat we haar alleen lieten.

Na een dag en een lange nacht gewacht te hebben, is uiteindelijk vanochtend om 10:40 uur de eerste pup geboren, vrij vlug volgden nummer 2 en 3.

Uiteindelijk volgde na 4 uur de 4e en tevens de laatste pup. ( Wat duurden dat lang .. )

Moeder en kroost maken het zeer goed. Natuurlijk zijn de eerste dagen risico dagen, maar de eerste indruk is super !!!

Onderstaand een overzicht van de geboren pups:

Nr. 1: 10:40 uur      434 gram      teefje

Nr. 2: 10:50 uur      378 gram      teefje

Nr. 3: 11:00 uur      402 gram      reutje

Nr. 4: 15:00 uur      386 gram      teefje

Tot slot willen we iedereen bedanken voor de belangstelling van de laatste weken.

18-12-2012:

Binnen 1 week verwachten we pups bij onze Bibi.
Altijd weer spannend !! Ze is ondertussen al verhuisd naar de kraamkamer.
Ze eet minder, af en toe rillingen, maar nog geen echte temperatuur daling.

30-11-2012:


Als alles goed gaat verwachten we rond de kerst puppy’s.

Onze Bibi is gedekt door onze Renzo, dus wie weet…. verwachten we wel kerst puppy’s.
Bent u geïnteresseerd in een pup, laat het ons weten, per mail of telefoon.

02-01-2011:

Allereerst wensen we iedereen de beste wensen voor 2011 !!!!!

In het nieuwe jaar hebben we gisteren en vandaag afscheid genomen van de pups !!!

Nieuwe eigenaren: Wij wensen jullie het allerbeste en veel geluk en gezondheid met jullie nieuwe huisgenoot !!!!  

25-12-2010:

De pups en hun baasjes wensen iedereen fijne feestdagen toe !!!

  22-12-2010:

  Oh oh de pups zijn zo leuk en ondeugend !!
  Ze groeien goed, en halen elk moment van de  
  dag kattekwaad uit !!!

   
  
   Rennen, spelen, eten, je zal maar pup zijn.
   Lang leven de lol !!!
 

   En uiteindelijk hebben ze het gehad,
   en vallen als een blok in slaap.
 
   Welterusten !!!

15-12-2010:

De pups zijn alweer 6 weken !!
Wat vliegt de tijd toch weer, ongelooflijk dat we straks weer afscheid moeten nemen !!
Hierlangs het enige teefje !! 

Een zeer lieve dame, en een rustige dame , die alles op een afstand bekijkt, en het rustig op haar laat afkomen.

Afgelopen maandag zijn ze gechipt door de Raad van Beheer. De chipper vond de pups er ongelooflijk goed uit zien, en ze was zeer tevreden !!

Hierlangs een reutje wat veel op onze Renzo lijkt.
Hier zien we Bibi en Renzo in.

Tja en die Bibi en Renzo zijn allebei super honden, dus dan moet het toch goedkomen ?

Gisteren is onze dierenarts geweest, voor hun 1e enting. ( Of ze dat leuk vonden ... )
Zij vond het schitterde pups, en na een klinische keuring zijn ze allemaal goedgekeurd !!!

Dit reutje is een echte Renzo, en oh wat lijkt hij veel op onze Balou !!!
Dit is zelf Balou op deze leeftijd, ongelooflijk wel de dezelfde vader maar niet dezelfde moeder.

Ze worden morgen alweer voor de 3e keer ontwormd. ( Dat zal weer een feest worden !!! )
Ondertussen hebben ze al kennisgemaakt met veel mensen en kinderen, en de andere honden.


Dit reutje is weer een mix van Bibi en Renzo.
Toch zit in deze pup meer in van Bibi dan Renzo.
Dus we zeggen maar een kleine Bibi.

Veel nieuwe geluiden hebben ze geleerd !!
Vooral de stofzuiger vinden ze leuk, of was dit niet leuk ?
Allemaal hebben ze hun eigen karakter ontwikkeld, en ze blijven zich steeds meer ontwikkelen.


Dit reutje heeft als bijnaam Directeur.
Hier zien we geen Bibi of Renzo in, zou hij uit de lucht gevallen zijn ???

En de toekomstige baasjes moeten nog eventjes geduld hebben, over een paar weken is het zover, dat ze hun pup mogen komen halen.....
 
En deze pup is een echte Bibi.

Yvette bedankt voor de prachtige foto's !!!

03-12-2010:

De update heeft langer op zich laten wachten dan bedoelt was. één teefje was twee weken geleden anders dan de rest, na meerdere dierenarts bezoeken was de conclusie dat het waarschijnlijk een hersenbeschadiging was. We hebben diverse medicijnen geprobeerd, maar niets hielp !!
Vandaag na 2 weken 24 uur per dag voor de pup te hebben gevochten hebben we besloten haar te laten inslapen. Dit was voor ons een hele moeilijke beslissing, maar in overleg met de dierenarts de juiste. Het was moeilijker omdat de pup geen pijn had, en goed dronk bij Bibi !!!
Je wordt er machteloos van, omdat je alles doet wat mogelijk is, maar helemaal niets hielp !!!
Via deze weg willen we onze dierenarts dan ook nog hartelijk danken voor alle goede zorgen.


De overige  pups maken het uitstekend, en groeien allemaal boven verwachting. Bibi verzorgt ze geweldig, en schenkt ze liefde en aandacht.
Inmiddels zijn ze voor de 2e keer ontwormd en zijn hun nageltjes weer geknipt.
Zoals op de foto's is te zien, zijn ze hun nieuwe omgeving aan het verkennen en worden ze bekend gemaakt met nieuwe geluidjes en de dagelijkse dingen in het leven.
Inmiddels sneeuwt het buiten, maar voor hun is het nog te vroeg om hiermee kennis te maken. zodra ze de 1e keer geënt zijn met de 6e week mogen ze als het weer het toelaat een keertje naar buiten.

18-11-2010:

De pups zijn nu ruim 2 weken oud, allemaal goed gegroeid en ontwikkeld.
Afgelopen dinsdag zijn ze voor de 1ste keer ontwormd, ook hebben we de nageltjes geknipt, zodat ze Bibi geen pijn doen tijdens het drinken !
 


Ondertussen zijn  hun oogjes aan het open gaan, en horen ze nu en dan al enkele geluidjes !
Moeder Bibi heeft zich ontwikkeld als een echte goede moeder !!!
In het begin had ze nog last van naweën, maar nu heeft ze alles onder controle.

Heerlijk om pup te zijn !!
Heel de dag luieren, eten en slapen.

Slapen en eten is weer groeien !!!


08-11-2020:

De pups zijn alweer bijna 1 weekje oud.
En het resultaat , ze doen het super !! De pups zijn al bijna verdubbeld van hun geboortegewicht.

02-11-2010:

Vandaag is onze Bibi jarig, en ook is ze vandaag
voor de 1e keer moeder geworden !!!
Toeval ?

Afgelopen zondag begon haar temperatuur te
dalen,
gisteren middag was die gezakt naar
36,6 graden.
Een teken dat de bevalling niet lang meer op zich zal laten wachten, vanmorgen om 9.15 uur werd de 1e pup geboren. Na een spannende bevalling werd vanmiddag om
12.35 uur de laatste pup geboren.

Bibi en haar pups maken het uitstekend, en voor 
Bibi die voor de 1ste keer moeder is geworden
doet ze het ongelooflijk goed !!!!

Onderstaand een overzicht van de geboren pups:

Nr. 1   09:15 uur       Reu         288 gram
Nr. 2   09:45 uur       Reu         348 gram
Nr. 3   10:00 uur       Reu         220 gram
Nr. 4   10:45 uur       Reu         268 gram
Nr. 5   11:15 uur       Teefje     240 gram
Nr. 6   11:45 uur       Teefje     200 gram
Nr. 7   12:30 uur       Reu         216 gram  +
Nr. 8   12:35 uur       Reu         302 gram

Helaas is de 7e pup dood geboren, de rest van de pups maken het uitstekend !!!
De eerste dagen is het belangrijk dat Bibi en de pups rust krijgen en door de risico periode heen zijn.26-10-2010:

Wachten Wachten Wachten !!!
Nog 1 weekje ongeveer te gaan, het wordt steeds spannender !! Bibi is zelf ook aan het veranderen.

Ze eet steeds minder, drinkt meer en wordt alleen maar dikker.
Ze wordt ook onrustiger, ze weet zelf heel goed dat er iets gaat gebeuren !!!
Ze zoekt ons steeds meer op, ze wil liever niet meer dat we haar alleen laten.

We moeten nog eventjes geduld hebben !!!

22-10-2010:

Vandaag hebben we Bibi verhuisd naar de kraamkamer.
Dan kan ze vanaf nu wennen aan haar nieuwe plaats.
Ze vindt er nu niets aan, maar dat komt helemaal goed.
Voor de 1e keer dragend, is ze echt dik en rond !!


Begin volgende week gaan we beginnen met temperaturen, als de temperatuur daalt zal de bevalling niet lang meer op zich wachten !!!
Zeer spannend weer !!!

4-10-2010:

Vandaag is onze dierenarts geweest, ze heeft een
echo gemaakt en daaruit blijkt dat onze
Bibi in blijde verwachtiging is !!!!

We verwachten rond 3 november pups.
( Nova Scotia Duck Tolling Retriever pups )

Hiernaast een afbeelding van de echo.

1 pup kun je zien, maar op de volledige echo waren meerdere pups te zien.

 
 

03-09-2010:

Onze Bibi is vandaag gedekt, dus misschien verwachten we over 9 weken Tollerpups !!!
Spannend !!! Eventjes afwachten of de dekking 
is gelukt !!
Hierlangs een foto van haar toen ze zelf nog pup was.